AED Project gemeente Hulst

Gratis cursus reanimeren                                                                            Persbericht Cindy van Damme (gemeente Hulst)

 

De gemeente Hulst biedt haar inwoners een cursus reanimeren aan. Deelname is gratis.

 

De cursus vindt plaats in het kader van de campagne “Reanimeren, dat moet je leren!”, die in de periode van 19 tot en met 30 oktober 2015 in de gemeente Hulst loopt.

 

Hulst doet mee aan het project Hartveilig wonen. Daarbij wordt gewerkt aan het vergroten van het beschikbaar hebben van AED’s (Automatische Externe Defibrillators) en het vergroten van de groep mensen die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen. Hoe meer personen er zijn die kunnen helpen bij een acute circulatiestilstand, hoe groter de overlevingskans.

 

Om het netwerk van inwoners die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen te vergroten, biedt de gemeente Hulst nu een gratis reanimatiecursus aan. Na het volgen van de cursus weet men hoe te handelen bij een hartstilstand.

 

De cursus omvat een middag of avond van circa drie uur. Een en ander vindt plaats in november 2015. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt besloten waar en wanneer de cursus zal plaatsvinden, maar in ieder geval in de gemeente Hulst.Om deel te nemen aan de cursus is geen voorkennis van reanimeren nodig. Ook inwoners die niets afweten van EHBO, zijn van harte welkom.

 

De inschrijving is gesloten.

 

Bij de aanmelding kan worden aangegeven of de voorkeur uitgaat naar een middag- of een avondcursus en verder moet worden vermeld: naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres. De kosten van de cursus komen – mede dankzij een donatie van de Rotary Hulst – geheel voor rekening van de gemeente. Deelname is dus gratis.

 

Wat wordt geleerd bij een reanimatiecursus?
Men krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad. Tijdens de cursus ontvangt men een instructieboekje en leert men in slechts drie uur wat men moet doen bij een hartstilstand.


In de cursus komt aan bod:

  • hoe een hartstilstand wordt herkend en wat men dan als eerste doet

  • hoe men moet reanimeren en in welk tempo

  • hoe men een AED aansluit en bedient

 

Samen met andere cursisten oefent men alle reanimatiestappen op oefenpoppen en leert men een AED bedienen. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.