Nieuwe EHBO cursus voor ('jong') volwassenen

Reeds meer dan 25 jaar verzorgt EHBO-vereniging Clinge de cursus EHBO Jeugd-A voor groep 8 van de basisschool in Clinge. Als vervolg hierop willen we als vereniging graag een nieuwe EHBO-cursus starten vanaf twaalf jaar.

 

De cursus wordt gegeven door een gecertificeerd opleidingsteam, volgens de nieuwste eisen en richtlijnen van Het Oranje Kruis. Naast de bekende onderwerpen als Eerste Hulp, Reanimatie, AED en Verbandleer, is nu ook de Eerste Hulp aan Kinderen toegevoegd aan de opleiding. Tevens wordt uitgebreid aandacht besteed aan de communicatie met de Alarmcentrale (1-1-2) en het ambulanceprotocol.

Startdatum en lessen

De cursus start op 02 oktober 2017 en wordt gegeven op maandagavond van 19.30 u. - 21:30 u. in Gemeenschapscentrum Malpertuus te Clinge. Totaal zijn er twaalf lessen, maximaal drie per maand, waarbij het in de vakantieperiode geen les is. De cursus wordt afgesloten met een officieel examen midden februari 2018. Het lesschema met de datums wordt in overleg met de deelnemers gemaakt. 

Examen voorwaarden

Het examen staat open voor aankomende eerstehulpverleners vanaf 16 jaar. Voor 12-16 jarigen is het mogelijk om met toestemming van de ouders/voogd deel te nemen aan het examen. Meer informatie hierover is te vinden op de website: www.hetoranjekruis.nl/examinering-certificering/eerste-hulp

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 170, waarbij betaling in vier termijnen mogelijk is. Een groot gedeelte van deze kosten kan teruggevraagd worden bij de Zorgverzekering. Meer informatie hierover is te vinden in de eigen polisvoorwaarden en op www.zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/ehbo-cursus.

 

Vragen en aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of het secretariaat.

Aanmelden kan tot 15 september 2017.